Kid IUS učestvovao u manifestaciji na EYOF 2019

Sarajevo je 10. februara 2019. godine postalo ponosni domaćin još jednog olimpijskog događaja: Evropski olimpijski festival mladih, ili EYOF 2019, koji je možda najveći sportski događaj u Sarajevu nakon Olimpijskih igara 1984. godine. EYOF je veliko takmičenje u različitim sportskim disciplinama koji okuplja najbolje mlade sportiste, i ima ključnu ulogu u razvoju sporta kod evropske omladine.

Imajući u vidu naš princip društvene odgovornosti i važnost sporta za zdrav razvoj mladih, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) potpisao je memorandum sa organizatorima EYOF-a kako bi pomogao u organizaciji događaja. Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF) takođe učestvuje kroz svoje druge obrazovne institucije kao što je „Kid IUS“.

Dana 11.02.2019. predškolska ustanova „Kid IUS“ predstavila se na Olimpijskom EYOF trgu, koji je organizovan s ciljem upoznavanja sa olimpijskim vrijednostima i druženja sa sportskim ličnostima. Ovaj program omogućio je predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da kroz kretivne radionice, izložbe, muzičke priredbe i recitacije prezentiraju grad Sarajevo gostima, te iskažu maštu i kretivnost odgajatelja i nastavnog kadra.

Djeca iz naše Predškolske ustanove „Kid IUS“ predstavila su se izvedbom sevdalinke „Crven fesić“, koju smo pripremili u saradnji sa profesorima muzičke kulture, voditeljima specijaliziranog programa Interaktivne muzičke radionice „Tempo“ koji se održava dva puta sedmično u našoj Ustanovi. Tačka je osmišljena i relizovana tako da publici prenese istovremeno duh tradicionalne bosansko-hercegovačke pjesme ali i dječije razigranosti.

Prisutnima su djeca poželjela dobrodošlicu na 20 jezika, zemalja učesnica EYOF-a, što je izazvalo posebne emocije i oduševljenje publike.

Naša djeca pokazala su izuzetnu spremnost i zrelost za ovakve programe. Ponosni smo i činjenicom da je Predškolska ustanova „Kid IUS“ jedina predškolska ustanova koja je uzela učešće u ovom programu, te smo u najboljem svjetlu predstavili rad naše predškolske ustanove.

 

Location

Türkiye

Feshane Cd. No 21 Eyup Istanbul
Türkiye

Bosna Hersek

Hrasnička cesta 15, 71210 Ilidža, Sarajevo
Bosna i Hercegovina

 

Contact

Give us a call at
Tel:+387 33 957 460 
Fax:+387 33 957 465

Email us at info@sedefbosnia.ba

 

Newsletters

Subscribe and get the latest updates, news, and more...
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
randomness